//

Відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до української громади у м. Кастел Волтурно

В неділю, 15 січня 2012 р., преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, прибув з душпастирським візитом до південно-італійського міста Кастел Волтурно, яке належить до Архидієцезії Капуа, її очолює архиєпископ Шеттіно Бруно, координатор душпастирства іммігрантів при Єпископській конференції Італії.

 

Зустрічали преосвященного владику Діонісія директор Центру прийому мігрантів Фернандес Антоніо Касале, місцевий парох отець Клаудіо, капелан місцевої української громади отець Роман Бриндзей та капелан української громади в м. Мондраґони отець Ігор Горішній. Апостольський візитатор очолив тут Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні о. Романа Бриндзея та о. Ігоря Горішнього. Дияконував Валентин Федишин, ЧСВВ.

 

Під час Літургії у своїй проповіді преосвященний владика Діонісій з нагоди 98-го Всесвітнього дня мігранта та біженця,  який Католицька церква відзначала у цей день, наголосив на те, що Папа Бенедикт XVI у цьогорічному посланні вибрав провідну тему: «Міграція і нова євангелізація». Як вже неодноразово в минулому, так і цього разу Архиєрей відзначив, що українці в Італії не є тільки «заробітчанами», але приносять в Італію також дар нашої духовності. Саме на цей аспект мігрантів звернув увагу у цьогорічному посланні Бенедикт XVI: «У моєму посланні з нагоди цього дня я особливо звернув увагу на тему "Міграція та нова євангелізація”, наголошуючи, що мігранти є не лише тими до кого звернена Нова Євангелізація, але вони можуть бути й проповідниками Євангелія своїм життям в сучасному світі та зокрема у колах їх перебування» (Уривок звернення Бенедикта XVI до мігрантів під час молитви «Ангел Господній» у неділю, 15/01/2012). 


Також владика Діонісій під час проповіді наголосив на те, що в нашому важкому заробітчанському житті є «З нами Бог». Він крокує з нами в кожній хвилині наших трудностей на чужині, бо і сам Він був чужинцем в єгипетській землі.
На завершення Апостольський візитатор уділив кожному зокрема Архиєрейське Благословення та роздав пам`ятні образки Гошівської чудотворної ікони Матері Божої.


Після Літургії у приміщенні місцевого «Карітасу» відбувся спільний святковий обід в супроводі колядок.
У другій половині цього ж дня Владика Діонісій відбув до м. Мондрагоне де здійснив ще один душпастирський візит серед місцевої української громади.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії