//

Відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до Української громади м. Пескара

У неділю, 13 березня 2011 року, відбувся душпастирський візит преосвященного владики Діонісія (Ляховича), Апостольського Візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії в українській громаді м. Пескари, яке знаходиться в італійському регіоні Абруццо, на відстані близько 200 км на північний схід від Риму. Українська церковна громада м. Пескари діє з грудня 2002 року. З 2004 року духовним капеланом громади є о. Сергій Знак, приналежний до Івано-Франківської єпархії УГКЦ, а богослужіння відбуваються у храмі Пресвятого серця Ісуса (Parrocchia "Sacratissimo Cuore di Gesu'" di Pescara).

 

О 14.30 преосвященний владика Діонісій очолив Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні о. Сергія Знака, капелана громади, о. д-ра Ярослава Карп'яка, співробітника Конгрегації для Східних Церков, о. д-ра Якова Куліча, Т.І., професора Папського Східного Інституту та представників місцевої Італійської церкви: о. Джіюзеппе Комерлаті (Giuseppe Comerlati), Генерального вікарія Архідієцезії Пескари-Пенни (Arcidiocesi di Pescara-Penne), о. Джіюзеппе Ді Бартоломео (Giuseppe Di Bartolomeo), пароха Церкви Святішого Хреста у м. Пескара (Parrocchia "Santissimo Crocifisso" di Pescara) та о. Паоло Лембо (Mons. Paolo Lembo), віцепароха церкви Пресвятого серця Ісуса у м. Пескара, дияконував диякон Іван Стефурак, секретар Апостольського Візитатора.

 

Під час проповіді владика Діонісій спочатку в італійській мові подякував представникам Італійської церкви за допомогу в організації душпастирства для вірних УГКЦ, а після цього в українській мові передав вітання усім вірним, яких у цей день зібралося в храмі понад 250 осіб, від Верховного Архієпископа-емерита Києво-Галицького Блаженнішого Любомира (Гузара) та Синоду УГКЦ, закликаючи усіх до молитви у наміренні успішного проведення виборчого синоду Глави УГКЦ. Також, Архієрей запевнив вірних у тому, що Церква завжди пям’ятає про кожного з них як з огляду духовної опіки, так і захисту їхніх прав, запросивши усіх до особистої зустрічі після Літургії для блищого ознайомлення із ситуацією в якій знаходяться вірні у м. Пескарі. Опісля владика Діонісій поділився духовними роздумами про значення духовного посту та, зокрема, про дотримання фізичного посту в умовах чужини.

 

Після закінчення Божественної Літургії до вірних звернувся монсеньйор Жіюзеппе Комерлаті, наголосивши на те, що не важливо, які причини привели українців до Пескари але важливо те, що тут вони повинні почуватися комфортно, бо незалежно від національності усі ми є дітьми Божими гідними любові через нашого Творця. З цього огляду монсеньйор Жіюзеппе запевнив, що місцева Церва докладає усіх зусиль для підтримки української громади. Опісля Генеральний вікарій Архідієцезії Пескари-Пенни звернувся із привітальним словом до о. Сергія Знака, який у цей день відзначав 10-ти літній ювілей свого священства.

 

Після цього владика Діонісій вручив о. Сергію привітальну грамоту з нагоди ювілею та подякував за семирічне служіння для вірних в м. Пескара.

 

На завершення відбулася зустріч Апостольського Візитатора із вірними.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії