//

Відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до української громади м.Каллярі на Сардинії

У неділю, 13 лютого 2011, відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до української громади м. Каллярі, що на острові Сардинії. Напередодні візиту Владика Діонісій зустрівся з Правлячим Архієреєм міста Іґлезіас, що на південно-західній частині Сардинського острова - Mons. Giovanni Paolo Zedda, який є відповідальний за душпастирство іммігрантів на згаданому острові. На прохання Владики Діонісія Mons. Giovanni у співпраці із о. Віктором Горбацьо, приналежним до Одесько-Кримського екзархату УГКЦ розпочинає втілювати в реальність спільно заплановані проекти щодо душпастирської опіки українських іммігрантів на острові Сардинії.

 

Крім того, Владика Діонісій зустрівся і з Архієпископом м. Каллярі - Mons. Giuseppe Mani, який є президентом Сардинської Конференції єпископів. Під час зустрічі Апостольський Візитатор висловив вдячність за те, що прийняв о. Віктора Горбацьо до Архідієцезії Каллярі для служіння українським іммігрантам у м. Каллярі і в перспективі для українських громад на острові Сардинії. Під час зустрічі сторони також обговорили про можливість надання українській громаді в м. Каллярі окремої церкви.

 

Опісля Владика Діонісій зустрівся з священиком Marco Lai - парох італійської парафії “Santa Eulalia” у місті Калярі де відбуваються позачергово богослужіння і для українців та директор місцевого «Карітасу».

 

У неділю,13 лютого 2011, Апостольський Візитатор прибув до української громади у м. Каллярі та очолив тут Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні о. Віктора Горбацьо, капелана громади.

 

Під час проповіді Владика Діонісій передав вітання присутнім від Синоду УГКЦ разом із проханням про молитву за світло Святого Духа для вибору Верховного Архієпископа в другій половині березня. Після чого Владика Діонісій поділився з вірними, яких було у храмі понад 50 осіб, духовними роздумами про значення Празника Стрітення ГНІХ: «Праведний Семеон і пророчиця Анна зустрілися у храмі з Ісусом. Симеон може відходити з цього світу, бо його очі побачили «Світло на просвіту поганам». Кожний з нас також мусить зустрітися з Господом, або під час життя, або на останньому суді. Краще зустрічатися з Господом під час життя, у молитві: перепрошуючи Його за гріхи, просячи в Нього потрібної благодаті та дякуючи і хвалячи Господа. Найкращий спосіб зустрічі – це Божественна Літургія, коли ціла спільнота зустрічається з Господом, властиво з цілим небом, з Пресвятою Трійцею, з Богородицею і всіма святими. Разом з небом молимося і співаємо, споминаємо все те, що заради нас сталося і дякуємо; беремо участь у споживанні небесного Хліба, і завдяки Святому Духові стаємо Тілом Христовим, тобто Церквою».

 

Після Божественної Літургії відбувся Чин освячення свічок та зустріч Апостольського Візитатора із вірними.

 

Джерело: www.chiesaucraina.it