//

Відбулося перше військове паломництво до Раківця

16 вересня, напередодні Всеукраїнського військового паломництва до с. Зарваниця солдати строкової служби Повітряних Сил Збройних Сил України, що у смт. Ковирі, взяли участь у паломництві до чудотворного джерела у с. Раковець. Цьогорічна проща, організована Центром Військового Капеланства Львівської Архиєпархії та командуванням частин, стала першим духовним заходом, в якому мали можливість чисельно взяти участь солдати строкової служби.Про це повідомляє департамент інформації, Центру військового капеланства Львівської архиєпархії.

 

У цю пішу пощу вирушило 35 осіб, серед яких були солдати, старші офіцери, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа та капелан Мирон Горбовий. Прочанам довелось подолати 15 км. Дороги, яка пролягала через населені пункти Липники, Загір’я, Кугаїв, Підтемне та Раковець. Під час цієї молитовної ходи попереду колони військові несли хоругву із зображення ікони Богородиці, довкола якої зображені герби силових структур України.

 

Під час ходи прочани зупинялися оглянути старовинну бойківську церкву Богоявлення Господнього (1693р.), храм Св. Мартина та Св. Валентина. Після прибуття до чудотворного джерела військові взяли участь у молебні до Богородиці, який очолив капелан о. Андрій Хомишин. На завершення молитви о. Андрій висловив вдячність солдатам за їхню участь у прощі та побажав з гідністю нести службу на благо народу України.

 

Цей молитовний захід до чудотворного джерела с. Раковець став першим пішим паломництвом, яке організували для військових. Висловлюємо надію, що це паломництво в майбутньому відбуватиметься кожного року, а до цієї прощі долучатиметься все більше захисників України.

 

Джерело: ugcc.lviv.ua