//

Відбулися чергові загальні піврічні збори душпастирів УГКЦ в Італії

З 12 по 14 листопада ц.р., у реколекційному центрі «Сантуарі Антоніаіні», яким опікується спільнота Братів Менших – францисканів у співпраці Сестер Францисканок Св. Єлизавети, що в містечку Кампосампієро, неподалік від північно-італійського м.Падови, відбулися чергові загальні збори душпастирів УГКЦ в Італії.

 

В контексті Року віри, цьогорічного Синоду  Єпископів УГКЦ та Синоду Єпископів Католицької Церкви провідними темами духовної частини зборів, які очолив Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, були нова євангелізація, життя Святими Таїнствами та роль мирян у справі євангелізації.


Головними темами обговорення під час робочих засідань стали доповіді, представлені Владикою Діонісієм та о.Марком Семегеном, Пасторальним координатором, про 25-ти ліття Фундації «Мігрантес», 99-й Всесвітній день мігрантів та біженців (13 січня 2013 р.), відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів (24-25 листопада), «Рух за життя» - реальна допомога жінкам, щоб стримати їх від аборту та інші.


В організаційній частині зборів було обрано делегатів на зустріч Катехитичної комісії у Львові, яка відбудеться 26-28 листопада 2012 р. (о. Андрій Євчук (м.Помпеї), о.Андрій Твердохліб (м.Падова) та п.Люба Тарасенко (м.Генуя). Розглянуто та затверджено проекти наступних національних прощ українців в Італії (26 грудня 2012 до Гробу св. Павла у Римі; остання неділя жовтня 2013 р. спільна проща українців з Італії, Іспанії та Португалії до Люрду).

 

У ході зборів священики відбули зустріч з засновницею руху «Матері в молитві» п.Веронікою Вільям, ректором Папської базиліки св. Антонія у Падові  о. Енцо Марія Поіана, Орден Братів менших – Франисканців (M. Rev. P. Enzo Maria Poiana, o.f.m.conv.), та з Архієпископом Падови Антоніо Маттіаццо (Mons. Antonio Mattiazzo).  Про зазначені зустрічі детальніше у наступному прес-релізі.

 

В останній день зборів, після Божественної Літургії, о. Марко Ярослав Семеген та о.д-р Августин Баб’як від імені усіх душпастирів УГКЦ в Італії привітали Преосвященного Владику Діонісія із 40-ти річним ювілеєм його священства, який Архієрей відзначатиме в місяці грудні ц.р., вручивши йому в подарунок комплект архієрейських риз.

 

Згідно спільно прийнятих рішень, з 18 по 20 березня 2013 року душпастирі УГКЦ з Італії зберуться у Римі разом із священиками УГКЦ з Іспанії для спільної участі у днях духовної віднови та загальних піврічних зборах.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії