//

Відбулись святкування з нагоди 40-ка ліття від дня прибуття Сестер Катехиток Святої Анни до Рима

У неділю, 13 листопада 2011 р., у парафіяльному храмі Свв. мучеників Сергія і Вакха відбулись святкування з нагоди 40-ка ліття від дня прибуття Сестер Катехиток Святої Анни до Рима. У 1971 році Сестри Ктехитки відгукнулись на запрошення Світлої Пам’яті Блаженнішого Патріарха Йосипа (Сліпого), який, як відомо, в 1963 році після 18-ти річного ув'язнення в сибірському ГУЛАГу прибув до Рима та щойно привернув у власність УГКЦ дім та храм на площі Мадонна дей Монті 3.

 

Після свого прибуття до Рима одним з перших завдань сестер було впорядкування Патріяршого двору та бездоглядного храму. Переживши всі труднощі того часу, сьогодні сестри адмініструють пансіонатом на Мадонна дей Монті та допомагають при парафії, дбаючи про чистоту храму.

 

З того часу невідоме для України Згромадження Святої Анни, засноване для іммігрантів українців в Бразиліїї отцем Йосифом Ананевичем, стало частиною історії української церкви в Римі. Сьогодні діяльність Сетер Святої Анни поширюється у Римі, Америці та Україні.

 

Свято розпочалось Акафістом до Святих Йоакима і Анни, який очолив митрофорний протоієрей, о.д.р. Іван Дацько, Президент Товариства Свята Софія. Співав парафіяльний хор під керівництвом пані Галини Громик. У своїй гомілії о. Іван як близький співпрацівник Світлої Пам’яті Йосипа Сліпого і живий свідок цих подій розповів усім присутнім про початки діяльності сестер. У святкуванні взяли участь представниця Генеральної Настоятельки ЗСКСА сестри Арсенії Рудик сетра Беатриса Оріпка, Протоорхимандрит Василіянського чину о. Василь Ковбич, ректори папських колегій, духовенство та приятелі сестер.

 

Фото з події
Довідка про Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни, ЗСКСА

 

Прес-служба УГКЦ в Італії