//

Відбулись реколекції для керівників мирянських спільнот Самбірсько-Дрогобицької Єпархії

Упродовж 6-7 квітня 2012 р. керівники парафіяльних мирянських спільнот «Матері в молитві» Самбірсько-Дрогобицької єпархії прибули до Трускавця, щоб взяти участь у великопісних реколекціях, які організувала Єпархіальна Комісія у справах мирян. Дні духовної віднови, участь в яких взяли близько 60 осіб, очолив прот.Любомир Митник, голова Комісії у справах мирян.


У п’ятницю відбулася зустріч з Правлячим Архиєреєм Владикою Ярославом (Прирізом), який  звернувся із  пастирським словом та уділив благословення  для всіх учасників реколекцій. Владика пригадав, що цей рік є проголошений нашою церквою як рік мирян, а також наголосив, що важливе місце в житті мирянина має бути молитва, особливо в житті матері.


Божественна Літургія, яку з нагоди празника Благовіщення Пресвятої Богородиці відслужив Преосвященніший Владика Юліян (Вороновський), вислужений єпископ Єпархїї, духовні науки про покликання мирян у сучасному світі, Сповідь та Пресвята Євхаристія стали доброю нагодою для  присутніх зачерпнути Божих дарів та покріпити свої душі в часі Великого посту.


Також учасники реколекцій мали можливість переглянути фільм «Йосиф Сліпий. Молитва за Україну», та оглянути фотовиставку «До світла Воскресіння крізь терни катакомб» у Єпархіальному музеї.


Після завершення духовних наук керівники мирянських організацій мали змогу поспілкуватись між собою, зокрема, поділитись досвідом молитовного життя та мирянського служіння у своїх парафіях.


Тарас ШАФРАН,
референт Комісії мирян СДЄ