//

Відбулись реколекції для дружин священиків та їхніх дітей

У суботу 17 березня, відбулись Великопосні реколекції для дружин священиків, які організувала та провела Патріарша Комісія з питань євангелізації у співпраці з Львівською Комісією з питань євангелізації, в рамках проекту: «Євангелізаційні зустрічі для священиків та членів їхніх сімей». Вже стало доброю традицією, проводити цей захід у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (Львів, вул.. Хуторівка, 35) . Саме тут ми зустрічаємо щире розуміння наших потреб та готовність ректорату послужити ближнім, забезпечивши у всьому теплий прийом.

 

Великий піст – час, коли кожний з нас повинен впустити в своє життя трошки тишини, щоби знову, а можливо і вперше – почути, як Христос шукає і кличе дорогоцінну душу, яка Йому найдорожча за все на світі.

 

Заглибитись у світ тиші, молитви та одвічних євангельських істин учасницям духовної віднови допоміг ієромонах Студійського Уставу, Василій Захарусь. У своїх змістовних та послідовних конференціях реколектант неодноразово наголошував, що, реколекції у часі Посту, це мить, щоб зупинитися у вируючому ритмі своїх щоденних клопотів та обов’язків; застановитись над тим, ким ми є, яким є наше життя; очиститись у Святій тайні Покаяння та набратися духовної сили та витривалості.

 

Цьогоріч серед учасників духовної віднови було значно більше молодих добродійок, які змогли приїхати зі своїми малолітніми дітьми. Коли мами слухали духовні науки, діти старшого віку брали участь у цікавій мандрівці у світ казки, а ще займались у майстер класах по виготовленню квіток і ляльок з паперу. У той же час, малеча від трьох до п’яти років, власноручно трудилася над паперовою аплікацією писанки та була задіяна у найрізноманітніших іграх та розвагах.

 

Чудовою нагодою для спілування між собою та з духовним провідником о. Василієм був час обіду та перерви на каву між реколекційними науками.

 

Благодатний день духовної віднови злетів несподівано швидко. На завершення цього дня усі присутні отримали особливе благословення та пам’ятні образки з молитвою Явиса: « Боже! Коли б Ти благословив мене Твоїм благословенням, розпросторив мої межі, й рука Твоя була надо мною, обороняючи мене від напасти, щоб я не бідувала (бідував)».

 

Учасниці цьогорічної віднови роз’їхались по своїх домівках, пам’ятаючи, «що незалежно від віку та обставин нашого життя ми є улюблені діти єдиного Бога, і тому повинні не переставати просити у Нього благословення для себе і своїх близьких».


Повідомила Віра Ценглевич,
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua