//

Відбулася установча зустріч референтів з питань екології УГКЦ

11 червня в Івано-Франківську відбулася установча зустріч та 1-ий освітній семінар для референтів з питань екології Єпархій та Екзархатів УГКЦ. В першому блоці зустрічі д-р Володимир Шеремета, Керівник Бюро УГКЦ з питань екології, ознайомив присутніх з ключовими аспектами соціально-екологічного вчення Католицької Церкви та історією її діяльності для збереження створіння. Також презентовано основні напрямки діяльності Екобюро УГКЦ та сайт «Відповідальність за створіння».

 

В другому блоці семінару, під назвою «Від теорії до практики», диякон Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології,  представив основні екологічні ініціативи, які проводяться в УГКЦ, зокрема такі, як Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», відзначення Дня Бога Творця і «Часу створіння» та Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння».

 

Проаналізувавши сучасні суспільно-екологічні виклики, які стоять нині перед Церквою, д-р Містерман наголосив на ролі єпархіальних (екзархальних) референтів з питань екології у їх вирішеннях, а також розповів присутнім про те, яким чином можна оптимізувати співпрацю та донести необхідну правду про важливість відповідального ставлення до Богом створеного світу як можна більшій кількості людей.

 

У третій частині зустрічі, керівник Бюро УГКЦ з питань екології ознайомив присутніх із основними завданнями та посадовими обов’язками референта з питань екології Єпархій та Екзархатів УГКЦ. Референти обмінялися першим досвідом праці, а також висловили низку ідей щодо майбутньої співпраці.

 

На завершення були обговорені питання подальших зустрічей, освітніх семінарів, постійної комунікації та більш тісної співпраці в рамках екологічної мережі УГКЦ.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології