//

Відбулася проща родин військовослужбовців до Крехова

Напередодні дня сім’ї, який відзначається 15 травня, спільними зусиллями командування 24-ї окремої механізованої залізної бригади імені Данила Галицького (м. Яворів) та Центру Військового капеланства УГКЦ відбулася проща військовослужбовців та їх сімей до Крехова.

 

Незважаючи на похмурний день 70 прочан з яких понад 20 дітей військовослужбовців у дорозі до Крехова, через яворівський полігон, оглянули руїну Церкви св. Архистратига Михаїла, колишнього села Вишенька Велика. Вона була збудована у 1927 році на місці, де раніше стояв дерев’яний храм. В урочистостях освячення новозбудованої церкви брав участь митрополит Андрей Шептицький. Парохом церкви був о. Омелян Радзикевич, а вже в 1940 році храм зруйнували.

 

Прибувши до Крехова, прочани мали нагоду оглянути перші монаші келіїі єросхимонаха Йоіла та його товариша Сильвестра, котрі згідно з одним переданням, в 90-х роках ХVI ст. прийшли з Києво-Печерської Лаври й оселилися в печері, що знаходиться в скелі під назвою «Камінь Тимоша». Оглянувши печери, усі прочани попрямували до джерела, що являється ще одною святинею монастиря. Воно забило на цьому місці, коли одній богомільній жінці тут явилося видіння Богородиці.

 

По обіді відбулися веселі забави для дітей, а також екскурсія по Крехівському монастирі, котру провів бр. Андрей, ЧСВВ. Родини військовослужбовців чисельно молились за свої сім’ї перед чудотворною іконою Матері Божої.

 

По дорозі до дому учасники прощі щиро дякували організаторам прощі: управлінню 24-ї окремої механізованої залізної бригади м. Яворів та капеланам бр. Мирону Горбовому та диякону Андрію Сіданичу. Прочани також висловили своє бажання на подальшу співпрацю в майбутньому для організації подібних заходів.

 

Департамент інформації
Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua