//

Відбулася проща до Прилбич

У днях 28-29 липня 2012 року відбувалося паломництво до родинного села Митрополита Андрея Шептицького. У ці дні усі охочі могли подякувати Богові за дар життя Його славного Слуги.

 

147 років тому у родині Івана та Софії Шептицьких народився третій син — Роман, який опісля став провідником не лише Української Греко-Католицької Церкви, а й цілого Українського Народу. У цей пам’ятний день приходу Андрея Шептицького у світ вже традиційно паломники прибувають до Прилбич не лише, щоб подякувати Богові за його життя, а й схилити голову й віддати шану його батькам, які народили й виховали такого сина. Саме тому проща й розпочалася у суботу ввечері біля родинної каплиці-усипальниці заупокійною панахидою, де спільно з прилбичанами молилися представники монашества Львівської Архиєпархії.

 

Відтак процесія вирушила до парафіяльного храму, де розпочалися нічні чування. Провадили молитву представники різних монаших спільнот, оскільки вже віддавна склалася традиція, що у цей день монашество Львівської Архиєпархії вирушає на молитву до Прилбич.

 

Впродовж нічної молитви з уст єромонахів вірні могли почути глибокі думки щодо духовного життя. Теж усі охочі могли приступити до святої Сповіді.

 

Зранку молитва продовжилася на храмовому подвір’ї. Священик Студійського уставу Ігнатій Голинський попровадав молитву на освячення води. Відтак він звершив молитви на оздоровлення, вигнання злих духів, зняття проклять тощо.

 

О 9.00 годині розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Синкел у справах мирян і монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ єромонах Віталій Дуткевич, ЧСВВ. Серед прочан, які молилися у цей день у прилбицькому храмі були представники як районної, так і обласної ради, представники Львівського обласного товариства політв’язнів та репресованих на чолі з керівником організації п. Петром Франком.

 

По завершенні Літургії усі присутні вийшли на площу перед пам’ятником Блаженному Климентію та Слузі Божому Андрею Шептицькому і там спільно помолилися молитву "Про Божу Мудрість”, яку уклав саме Митрополит Андрей. Відтак вся громада спільно помолилася молитву за його прославу.

 

На завершення прощі присутні мали змогу вже традиційно почастуватися теплим борщем та яворівським пирогом.

 

Джерело: prylbychi-ugcc.at.ua