//

Відбулася Архиєпархіальна дитяча проща

«У наш час ще багато дітей помирають з голоду, інші, ненароджені, гинуть в утробі матерів. Церква уболіває за усіх та подає свій голос захисту й допомогу, щоб рятувати тих, до яких має можливість дійти», - сказав Вископреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський з нагоди Дня захисту дітей та проведення архиєпархіальної дитячої прощі.


Архиєрей зауважив, що проща, посвячена Богу через дітей є доброю нагодою звернути увагу на відповідальне батьківство, яке покликано дбати за гідний духовний і матеріальний стан життя дитини. Владика Ігор зазначив, що це не єдина умова, доброго виховання, потрібно дбати за те, щоб навчати дітей Божого закону і від раннього віку привчати дітей до  читання святих Писань.

 

«Церква радіє тим, що світ звертає увагу на виховання та добрий стан дітей, особливо, опущених, бідних, знедолених, про яких мало хто дбає або просто, використовують їхню дешеву працю, щоб збагачувати кишені», - наголосив владика, - Ісус Христос пам’ятає про усіх, тому, навіть, колись дуже втомлений чекав на дітей і просив апостолів, щоб, не дивлячись на велику втому дітей допустили до нього (пор. Мт 10,14). Він благословив дітей, клав свої руки на їхні голови, торкався їх, вказуючи, що «таких Царство Боже». Закликаю вас, дорогі та любі діти, щоб ви гідно всюди поводилися, були чемні, слухняні, ніколи не зухвалі, але прості й покірні».

 

Архиєпархіальна проща дітей вже вкотре проводиться, у співпраці з Молодіжною комісією Львівської Архиєпархії, та п. Володимиром Лисом начальником служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації.

 

Для прощі вибирається особливе місце, саме тому цьогоріч юні учасники пішої ходи, пройшли від храму Різдва Пресвятої Богородиці до Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, де після Літургії мали змогу взяти участь у Великій грі з елементами катехизи.

Прес-служба
Львівської Архиєпархії