//

Відбулась європейська зустріч капуцинів

В Кракові відбулась європейська зустріч капуцинів під гаслом «Господи, помнож нашу віру». У зустрічі, присвяченій новій євангелізації, взяло участь 170 братів з 20-ти країн.


Ця зустріч є відповіддю на проблему секуляризації та кризи віри, яка зараз поширюється у всьому світі. Впродовж трьох днів брати вслухалися в Слово Боже, відправляли Євхаристію, слухали свідчення та шукали шляхів нової євангелізації. Для цього вони також запросили представників нових рухів та спільнот віднови Церкви, як наприклад Віднова у Святому Дусі, Рух Фоколяре та Неокатехуменального Шляху.


О. Раньєро Канталамесса, проповідник Папського Дому і учасник Католицької харизматичної онови, розповідав про навернення, в тому числі і про власне, що привело його до проповідування.


Двоє монахів, що належать до Руху Фоколяре, говорили про духовність єдності харизм і про те, як можуть співпрацювати нові та старі рухи (як напр. францисканці) для проголошення Радісної Звістки.


Гостями зустрічі були також засновники Неокатехуменального Шляху. Кіко Аргуельо розповідав про те, чим є нова євангелізація, яка власне є поверненням до апостольської моделі. Він наголосив на тому, що без прийняття Святого Духа, не вдасться проголошувати Радісну Звістку.


На завершення зустрічі брат Мауро Джорі, генерал капуцинів, розіслав братів по двоє на вулиці Кракова з метою євангелізації. Після повернення брати ділились своїми враженнями.


За матеріалами Radio Watykańskie