//

Відбулась проща чернечої родини Воплоченого Слова до Зарваниці

Субота 8-го жовтня стала ще одним днем коли чернеча родина Воплоченого Слова відвідала чудотворну ікону Божої Матері в селі Зарваниця. Уже декілька років поспіль отці, сестри, члени третього чину, знайомі, рідні та просто хороші друзі нашого Згромадження радо відкликаються на участь у цій прощі, що завжди проводимо її в суботу перед світлим празником Покрови Пресвятої Діви Марії.


Цього року, як ніколи, у прощі взяло участь понад 650 учасників. Свої спільноти у цій прощі представляли отці та сестри нашого Згромадження з Івано-Франківська, Бурштина, та смт. Дубового (Закарпатська обл.). Крім того, з загальної кількості учасників прощі, основну частину складали парафіяни двох парафій Івано-Франківська: Різдва Христового та Святих Кирила і Методія , які обслуговують наші отці:  о. Софрон Зелінський та о. Йосафат Бойко.


Дорогою до Зарваниці отці та сестри, що були у кожному автобусі(а їх було 14), провадили молитви, співали пісень, розповідали усім учасникам про загальне намірення цьогорічної прощі, що було власне за християнські родини та за покликання до богопосвяченого життя.


Приїхавши до Зарваниці, усі учасники прощі взяли участь у пішій ході, що тривала від парафіяльної Святотроїцької церкви і аж до головного собору Зарваницької ікони Божої Матері. Біля головного собору зустрів наших прочан правлячий єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії Василь (Семенюк), який привітав усіх учасників цієї прощі та уділив усім своє архієрейське благословення.  Після сповіді, до якої приступили майже всі учасники прощі, відбулася урочиста Свята Літургія, яку прикрашав своїм співом народний аматорський хор з с. Микитинці. Також під час Літургії свої перші обіти склали два диякони Згромадження Воплоченого Слова Теодосій Савчук та Антоній Вацеба. Після обіду та  спільного відпочинку, під час якого всі учасники прощі могли поспівати пісень, ми молилися хресну дорогу, а на закінчення приклонилися до чудотворної ікони Божої Матері.


Зарваницька ікона Божої Матері має особливе значення для Згромадження Воплоченого Слова в Україні, оскільки саме вона є покровителькою нашої Делегації. І ми можемо засвідчити, що Богородиця в часі таких прощ робить найбільше чуд і навертає до Бога через святі тайни сповіді та причастя душі навіть тих людей, які уже давно не приступали до святих тайн. А що може бути більшим у Бога, як навернення бодай однієї душі. Тож дякуємо нашій мамі, Пречистій Богородиці, за ласку проведення прощі на славу Богові та на спасіння людських душ.

 

Повідомив о. Йосафат Бойко, ВС