//

Відбулась прес-конференція з нагоди візиту глави УГКЦ до Івано-Франківська

13 грудня до Івано-Франківська прибуде Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженіший Святослав (Шевчук), з нагоди піднесення Івано-Франківської Єпархії УГКЦ до гідності Архиєпархії, та введення на митрополичий престол Кир Володимира Війтишина – Митрополита Івано-Франківського УГКЦ.

 

8 грудня у приміщенні адміністративного будинку відбулась прес-конференція присвячена цій знаменній події. У ній взяли участь:

 

Владика Володимир Війтишин – Правлячий Архиєрей Івано-Франківської єпархії УГКЦ, який зосередив свою увагу на історичних передумовах утворення митрополії: Wladyka Wolodymyr Wijtyszyn

 

Владика Софрон Мудрий, ЧСВВ – Єпископ-емерит, ректор Теологічної Академії, розповів журналістам про пріорітети митрополичого уряду Wladyka Sjfron Mudryj

 

митр. прот. д-р Олег Каськів – протосинкел  Івано-Франківської єпархії УГКЦ, зосередив свою увагу на обов‘язках  митрополита згідно Кодексу Канонів Східних Церков о. Oleh Kaskiw

 

митр. прот. Володимир Чорній – канцлер, розповів про етапи розвитку нашої єпархії, починаючи від часів підпілля і до сьогоднішніх днів, а також звернув увагу на організаційні моменти церемонії проголошення Митрополії.o. Wolodymyr Chornij

 

Інформаційний відділ радіо “Дзвони”

 

Метою візиту високого гостя на Івано-Франківщину є піднесення Івано-Франківської єпархії до статусу Архиєпархії і Митрополії, та возведення на митрополичий престол першого її митрополита –  Владики Володимира Війтишина.

13 грудня об 11 год в Катедральному Соборі Св. Воскресіння розпочнеться Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви у співслужінні Єпископату УГКЦ, в час якої буде зачитано декрети проголошення Івано-Франківської Митрополії та здійснено чин поставлення Митрополита. Після Літургії Блаженніший Святослав освятить горельєф мученика за віру, Владики Григорія Хомишина, який знаходиться на фасаді Катедрального Собору.

На прес-конференції були присутні численні представники регіональних та національних ЗМІ, які також поставили свої запитання до учасників конференції:

Прес-секретар Коломийсько-Чернівецької Єпархії: Преосвященний Владико Володимире я думаю, що ви вже формуєте своє бачення Митрополії і своїх дій, які дії плануєте у відношенні до духовенства і до мирян, як Митрополит Івано-Франківський?

Пряма мова:pytannia 1

Журналіст облрадіо: Коли саме ви довідалися про те, що маєте стати митрополитом і як ви сприйняли цю звістку?

Пряма мова: 2 pytannia

Журналіст газети “Галичина”: Наша Митрополія має також на своїй території Патріарший осідок у Крилосі, поблизу Галича, отож цікаво, як будуть будуватися відносини між Патріаршим осідком та Івано-Франківською єпархією?

Пряма мова: pytannia 3

 

Джерело: www.katedra-ugcc.if.ua