//

Відбулась прес-конференція з нагоди спільної молитви за жертв узалежнень

10 вересня, напередодні свята Усікновення чесної голови св. Івана Хрестителя, у приміщенні конференц-залу Патріаршої Курії УГКЦ у Львові відбулася прес-конференція з нагоди оприлюднення звернення Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я із закликом до спільної молитви за жертвами узалежнень в Україні. Підносячи молитву до Господа, Церква заохочує усе українське суспільство усвідомити, що саме жива християнська віра може допомогти нам подолати це всенародне лихо.

 

 

 

У ході прес-конференції виступили:

·      о. Юрій Дрізд, голова Підкомісії «За тверезість життя» Львівської архиєпархії, який підняв проблему залежностей серед дітей та підлітків;

 

·      о. Тарас Сидор, голова Комісії «За тверезість життя» Стрийської єпархії розповів про місії тверезості як основний напрямок діяльності Церкви у боротьбі із різного роду залежностями;

 

·      о. д-р Андрій Логін, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я закликав вірних у день Усікновення голови Івана Хрестителя до спільної молитви за наших братів і сестер у Господі, що потрапили у пастку залежності; за рідних і близьких, що потерпають від залежності іншої людини; за померлих внаслідок узалежнення; за тих, хто постраждав через неправомірні дії залежних осіб.

«Нехай святий Предтеча Іван Хреститель, який за своє земне життя не торкнувся п’янкого напою, бо відкрив своє серце для найбільшого джерела радості – Бога, буде нам добрим прикладом у веденні достойного християнського життя. Дбаймо про відновлення та утвердження чесноти тверезості в нашому народі!» - наголосив о. д-р Андрій Логін.


Прес-служба Львівської архиєпархії

 

      Довідка:

      У жовтні 2006 року на тридцять другій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ було прийнято рішення про  створення міжєпархіальної підкомісії «За тверезість життя» у складі Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

      Підкомісія за тверезість життя має за мету протистояти поширенню алкогольної залежності в українському суспільстві і тим самим допомагати людям жити відповідно до їх власної гідності, дарованої Створителем. Виходячи з цього підкомісія ставить перед собою наступні завдання:

        Поширювати в українському суспільстві вчення Церкви щодо відповідального ставлення до власного життя і здоров’я;

        Налагоджувати співпрацю з державними та громадськими організаціями,  установами, а також іншими християнськими Церквами, які працюють у сфері профілактики алкогольної залежності та допомоги залежним від алкоголю та членами їхніх родин.

      Утверджувати в суспільстві християнські моральні цінності, які сприяють популяризації тверезого способу життя;

        Сприяти вихованню відповідального ставлення до власного здоров’я серед підлітків та молоді.

      Докладніша інформація за цим посиланням: http://www.sober-way-of-life.org.ua