//

Відбулась конференція: «Актуальність апостольського повчання Папи Івана Павла ІІ»

6 грудня в Івано-Франківській Духовній семінарії ім. свщмч. Йосафата, у семінарійному храмі, з благословення Правлячого Архиєрея Івано-Франківської Єпархії УГКЦ Преосвященного Владики Кир Володимира Війтишина та Ректора ІФДС прот. ліц. Олександра Левицького відбулася науково-практична конференція на тему: «Актуальність апостольського повчання Папи Івана Павла ІІ «Familiaris consortio»» під проводом Митрополичої комісії у справах сім’ї. Конференцію розпочав теплим привітальним словом Ректор Івано-Франківської Духовної семінарії ім. св. свщмч. Йосафата прот. ліц. Олександр Левицький, звернувшись до учасників конференції. Словом подяки від імені семінарійної спільноти і викладацького складу Академії звернувся прот. д-р Річард Горбань, Віце-ректор Івано-Франківської Теологічної Академії з наукової роботи до Митрополичої комісії у справах сім’ї, а головно до голови – п. Марії Кожух, підкреслюючи велику цінність родини для Церкви і для суспільства в цілому.


Тема першої доповіді: «Familiaris consortio», як «magna charta апостольства і душпастерства родин» була висвітлена п. Марією Кожух – Головою Митрополичої комісії у справах сім’ї. У свої доповіді п. Марія зробила детальний екскурс у зміст даної енцикліки, наголосивши на цілях і меті апостольського повчання.

Наступним доповідачем була п. Оксана Кочерган – магістр релігійних наук, президент Фонду розвитку «Софія» з темою своєї доповіді: «Основні завдання християнської родини в світлі апостольського повчання Папи Івана Павла ІІ «Familiaris consortio»». Як мати дев’ятьох дітей, п. Оксана з більш практичного боку, намагалась прикладом особистого родинного життя, донести до аудиторії ті найважливіші завдання християнської родини у світлі даної енцикліки.

Тема наступної доповіді: «Душпастерство родин: етапи і строктура згідно апостольського повчання Папи Івана Павла ІІ «Familiaris consortio». Дану тему влучно та в повні зрозуміло розкрила  п. Ліля Проців, ліцензіат морального богослів’я, заступник голови Митрополичої комісії у справах сім’ї.


«Концепція розвитку родинного порадництва» - тема доповіді с. Христофори Чавої, ліцензіата морального богослів’я. Доповідач у формі схем, таблиць та окремих акцентів звернув увагу на персональне особове душпастерство, психологічне консультування та християнську психотерапію.


Завершальне слово подяки виголосив Голова комісії у справах сім’ї Івано-Франківської Єпархії УГКЦ прот. Василь Чорній. Дякуючи гостям-доповідачам за виголошені доповіді, отець Василь ще раз наголосив на актуальності та великі цінності і практичному застосуванню енцикліки «Familiaris consortio» у родинному житті.

По закінченні конференції щирим словом подяки від імені усієї семінарійної спільноти до гостей-доповідачів звернувся Віце-ректор Івано-Франківської Духовної Семінарії ієрей Микола Семенишин, бажаючи дорогим гостям міцного здоров’я, наснаги до праці та довгих літ життя.

ієрей Василь Чорній,
психолог Комісії у справах сім’ї
Івано-Франківської єпархії УГКЦ

Джерело: www.if-eparchia.org.ua