//

Відбудеться VII-ма Міжнародна піша проща родин мігрантів Самбір-Зарваниця

Пасторально-місійний відділ УГКЦ та Благодійний Фонд «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької Єпархії всьоме організовують Міжнародну пішу прощу родин мігрантів із Самбора у Зарваницю. Паломництво відбудеться з 03 – 12 серпня 2012 р. за маршрутом та програмою, вказаними на сайті http://palomnyk.at.ua/.

 

Темою цьогорічної прощі родин мігрантів  буде «Жива парохія – місце зустрічі Христа», яка обрана УГКЦ, як стратегія розвитку до 2020 року.

 

На організаційних зустрічах, які відбулися у передчас підготовки прощі Самбір-Зарваниця, було обрано спосіб та методи представлення теми під час праці в групах.

 

Рівно ж, цього року велика увага приділятиметься свідченням, які нестиме кожен паломник своєю присутністю у місце, де зупинятиметься на ночівлю. «Нашим свідченням живої парохії є не просто прийти, відпочити, поїсти і поспати, а поділитись тим, як ти пережив зустріч із Богом, і як Він тепер на цьому паломництві, тут, у цьому селі, у цій хаті через тебе промовляє», - говорить о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально Місійного Відділу УГКЦ, організатор прощі.

 

Щорічна зміна маршруту дає для цього підстави, про що розповідає організатор: «за шість років ми може двічі чи тричі проходили тими самими селами чи містами. Маршрути міняємо свідомо, бо хочемо ділитися з усіма», - зауважує секретар відділу. Через щоденні Літургії у храмах, катехизу і свідоцтво, яке несе паломництво, твориться оця жива парафія, об’єднана навколо Христа.

 

Ще одним новим моментом цьогорічної прощі буде Фестиваль мігрантської творчості, який відбудеться у Зарваниці на завершення паломництва. Участь у фестивалі братимуть українці з-за кордону, які поділяться своїми талантами, а також відкриють «український світ» у світі.

 

Зауважимо, що на Молитовному полі духовного центру «Зарваниця» постане пам’ятник заробітчанам-українцям, тому «ми хочемо, щоби Зарваниця стала духовним осередком, місцем зустрічі мігрантів та їхніх родин, де вони влітку,  у серпні, зможуть тут зустрітися, разом помолитися і створити такий острівець, де об’єднаються два українських світи», – говорить п. Оксана, організатор фестивалю.

 

Повідомила Іванна Рижан
Джерело: www.ugcc.lviv.ua