//

Від конфлікту до спільності між католиками та лютеранами

Представники Лютеранської і Католицької Церков підтвердили, що через Хрещення є взаємно пов’язані з Тілом Христа. Це один з висновків вже четвертої зустрічі Лютерансько-Католицької Комісії у справах єдності, яка закінчилась прийняттям документу «Від конфлікту до спільності: спільна лютерансько-католицька згадка про реформацію у 2017 році».

 


Зустрічі відбувалися за сприяння Всесвітньої Лютеранської Федерації а також Папської Ради Сприяння Єдності Християн з 12 по 19 липня у німецькому Падеборні.

 


«Католики і лютерани роблять спроби перед обличчям їх поділу допровадити до повної вселеньскості Церкви. З одного боку, ми відчуваємо радість зі спільності, яку ділимо між собою і намагалися висловити в часі 50-річного екуменічного діалогу. З іншого боку – нас проймає біль щодо того всього, що нас ділить. Поділ християн суперечить Божій волі» - написано у кінцевому зверненні.

 


Незважаючи на все, члени комісії вважають, що вже збирають конкретні плоди провадженого діалогу, а того, що поєднує обидві сторони, є більше ніж того, що їх ділить.

 

За матеріалами: wiara.pl