//

Верховний Суд Ірану підтвердив смертний вирок пасторові

Іранський пастор, звинувачений у віровідступництві і засуджений до смерті, має в своєму розпорядженні лише дні або навіть години,- передає християнське служіння, за повідомленням Майкла Айєленда, старшого кореспондента ASSIST News Service.


Джейсон Де Марс повідомив: «Нас сповістили, що засудження брата Юсефа Надархані у відступництві і смертний вирок підтвердив іранський Верховний Cуд.


«Те, як розвивається ця ситуація, показує, що у будь-який момент без додаткового сповіщення вони можуть виконати смертний вирок. Спочатку вони попросять його відректися від віри, і якщо він відмовиться, тоді буде страчений».


Де Марс говорить: «З самого Ірану йому вже ніяк не можна допомогти. Єдине, що може вплинути на його справу, – це міжнародний тиск. Я прошу кожного з вас молитися. Ми знаємо, що ми покликані бути вірними до смерті, і що багато християн в світі вмирають за віру щодня, але як християни давайте зробимо все можливе для Юсефа, давайте молотимемося за нього».


Юсеф Надархані походить з міста Рашт, йому 33 роки. Впродовж 10 років він був пастором домашніх церков. У грудні 2006 року його кинули до в'язниці по звинуваченню у відступництві, коли він прийняв християнство, і за євангелізацію, але був звільнений через два тижні.


Юсеф одружений і у нього два сини – 8 і 6 років. Вони відвідували місцеву школу, коли  уряд вирішив, що всі діти повинні вивчати іслам, у тому числі і діти з християнських сімей. Юсеф пішов в школу і виразив протест на підставі іранської Конституції, яка проголошує свободу релігії. В результаті секретна поліція закликала його з'явитися перед політичним трибуналом в Рашті 12 жовтня 2009 року. Цього разу його арештували за протест і з тих пір він перебуває у в'язниці в Лакані (11 км. від Рашту). Пізніше звинувачення були змінені на відступництво і євангелізацію.


Де Марс сказав, що на цей раз Юсефу дозволено звертатися за послугами до адвоката (хоча візити адвоката обмежені) і дозволені зустрічі з дружиною, дітьми і друзями.


«Вони використовували різні методи, щоб він відкинув віру в Христа, у тому числі давали йому пігулки, вочевидь для того, щоб показати, що він несповна розуму».


Оскільки віра Юсефа залишалася сильною, іранська влада вирішила заарештувати його дружину, щоб чинити на нього ще більший тиск. 18 червня Фатему Пасіндеді арештували і помістили у в'язницю в Лакані.


Де Марс сказав: «У цей період хлопчики жили в рідних. І Юсефу, і його дружині влада погрожувала, що їх дітей у них заберуть і віддадуть в нехристиянську сім'ю. Юсеф не похитнувся у своїй вірі, його дружину кинули до в'язниці без адвоката і засудили до довічного ув’язнення. Пізніше був найнятий адвокат і подана апеляція. Вирок і засудження були скасовані і її звільнили».


21-22 вересня 2010 року Юсеф з'явився перед судом, і йому на словах оголосили смертний вирок. Письмовий вердикт був доставлений пізніше, 13 листопада 2010 року, першим судом Революційного трибуналу. Він має бути повішений за віровідступництво. 20 днів давалося на апеляцію вироку у Верховному Суді Ірану.


Де Марс повідомив, що Юсеф зараз у в'язниці секретної поліції в Лакані. Він перебуває в одиночній камері. Недавно йому дозволили візити адвоката і дружини раз на тиждень.


Де Марс закінчує: «Будь ласка, зв'яжіться з місцевою владою за принципом невідступної жінки з Луки 18:1-8, яка добилася, щоб суддя вислухав її, тому що вона не переставала ходити до нього. Допоможіть нам в невпинній боротьбі із звинуваченням, висунутим проти нашого брата».


«Дуже важливо, щоб ми продовжували молитися за пастора Юсефа, і наші голоси були почуті. Звертайтеся до влади і в міжнародні ЗМІ, щоб всі дізналися про долю Юсефа».


Джерело: Інформаційне Агентство CNL-NEWS за матеріалами: Christian Telegraph