//

Венесуельські єпископи вимагають від Чавеса пояснень з приводу актів вандалізму проти релігійних святинь

Єпископи Католицької Церкви у Венесуелі звернулися до президента країни Уго Чавеса з вимогою провести розслідування актів вандалізму, здійснених проти сакральних зображень у ряді регіонів країни, повідомляє сайт Dradio.de.


Велика частина акцій вандалізму була направлена проти статуй і зображень Божественної Пастушки - шанобливої в країні святої заступниці. Присвячений їй щорічний фестиваль є найбільшим заходом в Латинській Америці.


У західному штаті країни - Ларе - вандали вистрілили в обличчя одному із скульптурних зображень Пастушки. Інша частина скульптурної композиції - вівці - була варварським чином розбита.


За кілька минулих тижнів в штаті Яракуй вандали обезголовили статую доктора Хосе Грегоріо Ернандеса, якого в країні почитають як святого, а в скульптури Діви Коромото відрубали руки. Багато священних зображень були замазані червоною фарбою.


Як вже повідомлялося, ніхто з вандалів спійманий не був. Деякі вважають, що відповідальність за скоєне можуть нести послідовники сатанинських культів. Проте багато жителів країни покладають провину на політиків.

 

Джерело: www.newsru.com