//

Великопосні реколекції в с. Малечковичі

В новозбудованому храмі с. Малечковичі Пустомитівського р-ну, 2-4 березня відбулися реколекційні науки, які провадив о. Петро Ковальчук, ЧНІ.


Як зазначив о. Василь Мудь, адміністратор храму Введення в храм Пресвятої Богородиці с.Малечковичі, особливістю цьогорічних реколекцій було те, що вірні могли не тільки вислухати духовні науки, прийняти Св. Тайни Сповіді та Євхаристії, але і приступити до мощей блаженного Миколая Чарнецького, які старанням о. Петра, прибули до храму с. Малечковичі.


Головною темою духовних вправ були слова Ісуса Христа: «Шукайте перше Царства Божого, а решта Вам додасться».
Реколектант звернув особливу увагу, що зерна Божого Царства вже є у нашій душі. Радість Царства Небесного, Божого миру приходить непомітно не тільки в радісні хвилини нашого життя, а й навіть серед смутку і терпіння, серед болю і страждань і створює там цей тихий та написаний словами Божий мир, Божу присутність у нашій душі.


Саме такий Божий мир перебував у душі блаженного Миколая Чарнецького, бажання чинити добро і милосердя, потішати та розраджувати не покидали його до кінця життя.


Підсумовуючи свої науки о. Петро запропонував кожному заглянути у глибину своєї душі, щоб побачити що там міститься, які почуття, яке ставлення до інших людей, яке наше поєднання з Небесним Отцем. «Бо коли людина з Богом, то навіть у важкі хвилини відчуває тиху Божу присутність, лагідний Божий мир, духовну радість, яку не можна порівняти з жодною радістю цього світу» – зробив висновок на завершення духовних наук о.-реколектант.

 

для прес-служби Львівської Архиєпархії,
повідомив о. Василь Мудь,
адміністратор храму Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Малечковичі