//

Великобританія проти сексуалізації дітей (відео)

В теперішній час реклама є усюди: в інтернеті, на телебаченні, на вулицях. Проблема полягає в тому, що багато з них містять сексуальний зміст, і більшість з них бачать діти. Тепер Великобританія вирішила змінити це.


Розповідає Реґ Бейлі, Голова Об’єднання матерів (Великобританія):
«Ми рекомендуємо, щоб ASA (орган, який відповідає за стандарти реклами – пер.) прийняли міри, щоб забезпечити те, щоб зображення сексуального характеру не розміщувались в тих місцях, які відвідує велика кількість дітей».


Для того, щоб уникнути так званої «сексуалізації дітей», прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон закликав переглянути розв’язання цієї проблеми. Через шість місяців після цього з’явився звіт під назвою «Дозволити дітям бути дітьми».


Одна з рекомендацій закликає журнали із непристойними зображеннями на обкладинці, продавати їх в обгортці. Музичні відео будуть поділені на вікові категорії і транслюватись відповідно у пізніший вечірній час. На даний час більшість з них не поділені на категорії і багато з них є відвертого змісту.


Розповідає Реґ Бейлі: «Багато батьків були здивовані і досить шоковані тим, наскільки ці відео впливали на дівчат, і наскільки нереальні очікування отримували хлопці щодо дівчат».


Для приготування звіту було опитано тисячі людей: 2000 батьків, 500 молодих осіб та 120 організацій. Більшість батьків сказали, що почуваються безпомічними. Навіть якщо вони намагались створити вдома дружнє сімейне середовище, назовні з такою кількістю непристойної реклами вони не мали жодного контролю. Ця програма має на меті змінити таку ситуацію.


Розповідає Реґ Бейлі: «Ця програма ставить на розгляд питання ’Чи дійсно ми хочемо жити в настільки сексуалізованому суспільстві?’ Вона включає всіх: як відповідальних батьків, так і дітей».


До програми також входить створення одного вебсайту, на якому батьки можуть внести скаргу щодо реклам, які містять сексуальний зміст та програм, які не дотримуються цих нових правил. У жовтні 2011 року продавці, рекламодавці, редактори журналів та керівники музичної індустрії зустрінуться із представниками уряду для обговорення цього питання.


За матеріалами Romereports.com