//

Великдень в Оріссі не обійшовся без нападів радикальних індуїстів

Католицький священик Сізіракант Сбханайяк зі села Сукенанда (район Кандхамал індійського штату Орісса), заявив про напади і насильство, що сталися під час Страсного Тижня. Зловмисники вчинили замах на його життя і хотіли осквернити місце релігійного культу.


Згодно зі заявами поліції, – нападники належать до радикальних індуїстських націоналістичних угрупувань, який хотіли внести сум'яття під час великодніх свят в католицькій парафії Пресвятої Богородиці. Щоб уникнути нових інцидентів, поліція охороняла вірних, які святкували Великдень.


Проблеми почалися 29 березня цього року, коли Маной Найяк і Рабіндра Найяк, які були організаторами, разом з іншими людьми, зруйнували дорогу для процесій, що веде до священного Гроту Пресвятої Діви Марії на церковній території.


О. Сізіракант розповів: «Коли я закликав їх зупинитися, вони пішли, але через день повернулися з тяжкими інструментами. Я знову просив їх не руйнувати дорогу. Цього разу Маной та інші почали грубо ображати мене, бити і погрожувати смертю».


Через кілька днів, 4 квітня, на священика влаштували засідку, яка знову закінчилася побиттям. Два дні потому, 6 квітня, Рабіндра Найяк знову погрожував священикові смертю.


О. Сізіракант служить настоятелем парохії Сукенанда від 2010 року. Церкві Пресвятої Діви Марії близько 90 років, і вона входить до складу єпархії Куттак-Бубанешвара. Під час антихристиянських погромів і насильства, що відбулися у районі Кандхамал 2008 року, церкву Пресвятої Діви Марії, помешкання настоятеля парафії і дім Сестер-Місіонерок Милосердя розграбували та підпалили.

 

За матеріалами radiovaticana.org