//

Великдень у Львівській виправній колонії № 48

«Христос Воскрес із мертвих, Смертю смерть  подолав, і тим, що в гробах, життя дарував» (Тропар Пасхи). - Такими радісними словами розпочалася Божественна Літургія у Львівській виправній колонії № 48  на Великдень. Очолив Богослужіння капелан даної в’язниці о. Андрій Хомишин у співслужінні з дияконом Петром Терлецьким. У Літургії взяли участь понад 400 ув’язнених з яких багато приступили до Святої Тайни Євхаристії.

 

Отець Андрій наголосив в часі проповіді, що всі ми є діти Божі, а Бог є добрий Батько, який піклується за кожного з нас, і немає на світі людини котра забута Богом. І особливо в часі світлого празника Воскресіння Господнього, Христос через свою смерть дарує кожному з нас життя, життя не тільки земне, але життя вічне.

 

По завершенні Божественної Літургії відбулося освячення пасок і великодніх продуктів, котрі за сприянням парохій сихівського мікрорайону були зібранні для ув’язнених ЛВК № 48.

 

Святкування Великодня у в’язниці завершилося духовно-ліричним концертом, за участю відомого письменника, пісняра Зеновія Филипчука. Звук гітари і слова пісень відбивались радістю і теплом в очах усіх присутніх. Ув’язненні висловлювали щиру подяку за святковий настрій, який продовж чотирьох годин панував у стінах ЛВК № 48.

 

Повідомив брат Мирон Горбовий,
департамент інформації Центру військового капеланства

Джерело: www.ugcc.lviv.ua