//

ВДМ у Мадриді б'ють усі рекорди

Виконавчий директор Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді Яго делла Черва, заявив недавно, що «ніхто не повинен турбуватися» що молоді люди, які збираються на зустріч з Папою, платитимуть за все з власної кишені. В інтерв'ю агентству «Europa Press», делла Ч'ерва відповів на критику ВДМ, яка, за його словами, «базувалася на неповній або упередженій інформації». Як стверджує виконавчий директор, це неправда, що організатори будуть використовувати виключно гроші учасників для проведення заходу. «Це або брак інформації, або умисний наклеп», – заявив він.

 

Черва зазначив, що ця подія – це «великий міжнародний фестиваль», який може допомогти «поліпшити ситуацію молодих людей». Хоча багато хто сьогодні в Європі та світі вважає релігію «негативним фактором», молоді люди бачать у ній «щось позитивне, що допомагає їм бути кращими».

 

Що стосується протестів проти візиту Папи, які були заплановані деякими середовищами за день до прибуття Понтифіка до Мадриду, то на думку організатора, потрібно ставитися до них спокійно, оскільки Іспанія є «вільною і демократичною країною», де свобода самовираження допускається в межах «громадського порядку і поваги до особистості».

 

Виконавчий директор Всесвітніх Днів Молоді у Мадриді сказав, що остаточна кількість учасників досі не відома, позаяк щодня надходить понад 5 тис. заявок на участь. «Тобто, потрібно буде більше телевізійних екранів, більше місць гігієни і більше їжі», – сказав делла Ч'ерва. «Ми вносимо зміни до витрат залежно від кількості людей, які зареєструвалися для участі», – сказав він.

 

Виконавчий директор зазначив, що Всесвітні Дні Молоді в Мадриді побили всі рекорди попередніх зустрічей за кількістю реєстрацій учасників вже за два тижні перед початком заходу. Голова Папської ради у справах мирян, кардинал Станіслав Рилко, заявив, що до участі у ВДМ вже зареєструвалося близько 450 тис. молодих людей. Враховуючи те, що зазвичай реєстрацію проходить лише одна третя всіх учасників, очікується, що в цьогорічних днях молоді візьме участь понад мільйон молодих осіб.


За матеріалами Ватыканскае радыё