//

Вчора Синод Єпископів УГКЦ розмірковав над Стратегією розвитку УГКЦ на період до 2020 року

5 вересня у Куритибі (Бразилія) розпочалися робочі засідання Синоду Єпископів УГКЦ, який триватиме до 11 вересня. Вчора, упродовж другого дня робочих засідань, учасники Синоду обговорювали, вносили свої правки до проекту Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року. Стратегія розвитку УГКЦ є головною темою цьогорічного Синоду.

 

Доповідачами у другий день роботи Синоду Єпископів УГКЦ були Владика Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, та Владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський.

 

«Для мене найважливіше, щоб усі наші єпископи, зібрані на Синоді, прийняли стратегію розвитку Української Греко-Католицької Церкви. Тоді це буде не лише бачення певної робочої групи, а бачення і прагнення всього нашого єпископату. Це означає, що розроблена стратегія реалізовуватиметься в усіх наших єпархіях, як в Україні, так і за кордоном», − відзначив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, говорячи про головну тему цьогорічного Синоду.

 

Пригадуємо, що попередній Синод, який проходив у 2010 році у Львові, створив відповідну робочу групу, яка мала сформулювати бачення розвитку УГКЦ за наступні десять років. До цієї групи увійшли єпископи, які були уповноважені від імені всього Синоду представити таке бачення розвитку Церкви. Відтак була створена ще одна група, яка розробила відповідні механізми для досягнення цієї мети.

 

За словами Блаженнішого Святослава, основний акцент стратегії розвитку Церкви – євангелізація. «Якщо тільки духовенство здійснюватиме цю стратегію, то це зачепить дуже невелику частину нашого церковного тіла. А ми хочемо, щоб до її втілення долучилася вся спільнота Церкви: духовенство і миряни. Щоб показати, якою важливою є роль мирян у Церкві, ми плануємо наступний рік проголосити Роком християнського покликання з наголосом на покликанні мирян», − наголосив Глава УГКЦ.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ