//

Вчителям Тернополя розповіли про Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого

2 квітня відбулася урочиста академія “Кардинал Йосиф Сліпий – взірець служіння Богові і Україні”. У заході, що проходив в українському домі “Перемога”, взяли участь вчителі тернопільських шкіл та начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. У доповідях педагогам представили життя, діяльність та богословські погляди Кардинала Сліпого. Організатором виступила комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

 

Зі вступним словом до присутніх звернувся архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівськой Василій Семенюк. Архиєрей позитивно відгукнувся про постанову Верховної Ради України щодо святкування 120-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа на державному рівні. Наводячи свідчення підпільних священиків, архиєпископ розповів присутнім про найбільш яскраві випадки із життя Йосифа Сліпого. "Йосиф Сліпий підносив дух нашого народу, який розсіяний у всьому світі".

 

Ольга Похиляк, дякуючи організаторам, зазначила: "Єдино Церква та родина може виховати високодуховну людину... Ми не зможемо збудувати високорозвинену економічно країну, коли не виховаємо духовно багату людину, патріота і гідного будівника нашої держави". Начальник управління освіти розповіла про напрацювання між Церквою та державою у сфері освіти, позитивно відгукнулася про ініціативи створення християнських шкіл, де Церкву залучають до духовного виховання учнів.

 

прес-служба архиєпархії