//

Вбивцю польського місіонера заарештували

У Тунісі затримали столяра, котрого підозрюють у вбивстві отця Марка Рибінського, – польського місіонера, котрого вбили минулого тижня. Чоловік працював в тій же школі, що отець Рибінський.

 

МВС Тунісу поінформувало, що викрито виконавця злочину, яким є "громадянин Тунісу Шоркі Бен Мустафа Бель-Садек Ель-Местірі, народжений 1967 року, столяр", котрий працював в тій самій школі, що і вбитий священик.

 

34-річного салезіянина знайшли в п'ятницю з надрізаним горлом в гаражі приватної релігійної школи в приміському кварталі Тунісу.

 

Отець Марк Рибінський був в монашій спільноті, яка від 1988 року провадить початкову школу для 800 учнів. У школі він був відповідальний за фінансові справи.

 

В день після його смерті уряд Тунісу засудив його вбивство і закликав "всіх священиків та суб'єктів громадянського суспільства" до рішучих дій, "щоб уникнути повторення схожих дій".

 

Того ж дня близько 15 тис. осіб пройшли вулицями Тунісу, протестуючи проти вбивства польського священика і закликаючи до релігійної толерантності. Вони скандували: "Тероризм не є туніський" і "Релігія є приватною справою".

 

Тіло отця Рибінського найближчим часом має бути доставлене до Польщі. Похорон, швидше за все, відбудеться у Варшаві.

 

За матеріалами www.fronda.pl та www.ekai.pl