//

Вбивці християн навертаються

У індійському штаті Орісса, де 4 роки тому християн живцем спалювали, ґвалтували і мучили, їх колишні вбивці і насильники навертаються і масово приходять вибачатися.

 


«Мучеництво мого брата не було даремним. Вже шість індуських родин регулярно беруть участь у Літургії» - розповідає Рабіндра Прадхам, старший брат 28-річного Расанандра, якого спалили живцем 28 серпня 2008 року. Тоді місцеві мусульмани звинуватили християн у вбивстві їх провідника незважаючи на те, що у вбивстві признались партизани маоїсти. Кроваве переслідування тривало кілька тижнів, загинуло більше 100 осіб, спалено 300 церков і понад 6 тисяч домів. Без даху над головою тоді залишилось 54 тисячі християн.

 


Нині ж колишні переслідувачі звертаються з проханнями про вибачення і хрещення, регулярно приймають участь в богослужіннях. «Віра тих людей нас надихала, тому ми вирішили стати християнами»- розповів Картік Бехра, який в часі погромів переховував речі переслідуваних християн. Свідчення їх привело до навернення всієї родини Бехра.
Христини з Орісси після кровавих переслідувань стали ще більш горливі у вірі. І хоч їм надалі грозить смерть, вони прямим тестом говорять, що тим, що їх зміцнює і заспокоює, є участь у Літургії. Така налаштованість потужно діє на переслідувачів, які тепер приходять вибачатися.

 


Один з прикладів розповів колишній урядовець - католик. Цього року на Новий Рік він отримав несподіваний подарунок: на сходах свого наново відбудованого дому він побачив одного з лідерів індуїстських фундаменталістів з квітами в руках, який просив вибачення за те, що натовп індуїстів зробив християнам 4 роки тому.  

 

За матеріалами: wiara.pl