//

Ватиканський єрарх закликав католиків йти в політику

 Політичний атеїзм і агресивний секуляризм представляють, за словами архиєпископа Герхарда Людвіга Мюллера, найбільшу небезпеку для Європи. "Ми як Церква не повинні сидіти склавши руки і замикати себе в колі людей, які приходять на богослужіння", - сказав префект Конгрегації віровчення в інтерв'ю німецькому виданню "Mittelbayerischen Zeitung". Саме тому існує потреба в більшій кількості католиків, активних в громадській сфері. "Ми не маємо справжніх католиків, які б знаходилися на всіх політичних рівнях", - вважає єрарх.


Мова йде про те, щоб не тільки брати участь у літургії, навіть якщо вона є важливим елементом, сказав архиєпископ Мюллер. Він закликав католиків брати участь у виборах і балотуватися в якості кандидатів від партій. "Ми часто залишаємо це поле різним ідеологічним групам, і дивуємося потім, що Церкву ігнорують", - зауважив ватиканський єрарх. Справжні християни в політичному житті Європи - це сьогодні меншість, додав він, хоча вся культура тут була сформована саме християнством.


Архиєпископ Мюллер звернувся також до теми інтернету. Негативним фактором цієї сфери єрарх назвав анонімність. "Порядна людина не скаже нічого поганого про інших, при цьому не озвучивши своє ім'я і таким чином не прийнявши на себе відповідальності", - зауважив архиєпископ. Тому, на його думку, інтернет повинен регулюватися відповідними законами. У свою чергу, люди повинні критично реагувати на анонімів і не сприймати їх серйозно, "як це відбувається з анонімними листами, які відразу викидаються в смітник", - переконаний ватиканський єрарх.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va