//

Ватиканський єрарх закликав до миру в Ценрально-Африканскій Республіці

Префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Фернандо Філоні 4 січня направив послання до єпископів і віруючих Центрально-Африканської Республіки, в якому закликав воюючі сторони до примирення. Єрарх зазначив, що декастерія, яку він очолює з увагою стежить за ситуацією в країні, охопленій конфліктом між урядовими військами і повстанцями. З новим ентузіазмом конфлікт розгорівся в період перед Різдвом, коли війська повстанців намагалися захопити столицю держави місто Бангі.

 

"З переживаннями у зв'язку з подіями останніх днів, Конгрегація євангелізації народів висловлює свою духовну близькість і закликає зберігати надію на мир, який принесло всьому людству немовля з Вифлеєму Ісус", - зазначив кардинал Філоні. Він нагадав слова Святішого Отця Бенедикта XVI з послання на Всесвітній день миру, "мир - не мрія, не утопія: він можливий».

 

Запевняючи про молитву за жертви насильства та їх сім'ї, кардинал Філоні зазначив: "Я звертаюся до відповідальності до однієї й іншої сторони, щоб, через діалог - єдиний ефективний засіб для відновлення міцного миру, було покладено край насильству", - написав кардинал. "Нехай Ісус, Цар світу, відкриє серця всіх центральноафриканців, щоб вони могли сприйняти цей дорогоцінний дар Бога людству!" - Закликав населення країни кардинал Філоні.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va