//

Ватиканський єрарх: світ потерпає від нестачі пізнання

Архиєпископ Ріно Фізікелла звернув увагу на диспропорцію між зростом знань у різних напрямках наук і зменшенням задовільного знання віри, що характерно для сучасної епохи. Слова ватиканського єрарха наводить 9 березня "L'Osservatore Romano".

 

"Зміни очевидні: на горизонті новий спосіб мислення і, як наслідок, нові стилі життя, що призводять до кризи фундаментальні поняття, на яких упродовж як мінімум двадцяти п'яти століть будувалася західна цивілізація та ідентичність", – зазначив Архиєпископ Фізікелла. Йдеться про ослаблення природної схильності людини до пошуку істини та піднесення ролі почуттів. "Етичне судження, що все більше підлягає суб'єктивній емоційності, втрачає зв'язок з об'єктивними нормами та фрагментується в часткові істини й прагматичні вибори, які роблять ще більш небезпечним шлях", – стверджує єрарх.

 

Архиєпископ Фізікелла зазначив, що релігія впливає на формування культури та законів. Але якщо знань про віру не вистачає, вона не може виконувати цю свою роль. На його думку, тут велику відповідальність мають християни. Відновлення рівноваги можливе тоді, коли вони поглиблюватимуть свої знання про віру. Саме для цього, на думку Архиєпископа Фізікелли, оголосили нову євангелізацію. "Світ потерпає від нестачі пізнання", – навів єрарх слова Бенедикта XVI.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va