//

Ватиканський єрарх: суть розмов з лефевристами - визнання Другого Ватиканського Собору

Перший з 19 кардиналів, які брали участь 16 травня в пленарному засіданні Конгрегації віровчення, прокоментував можливість прийти до угоди з Братством св. Пія X. Кардинал Курт Кох, голова Папської ради сприяння християнській єдності та голова Комісії з релігійних відносин з юдаїзмом, чітко дав зрозуміти, що лефевристи, в разі примирення з Апостольським Престолом, повинні будуть прийняти факт діалогу Церкви з юдаїзмом.

 

"Принципи католицького вчення є обов'язковими для всіх католиків. У тому числі II Ватиканський Собор і всі його рішення ", - сказав відповідальний за контакти з юдеями кардинал. Він згадав соборний документ "Nostra Aetate", який є основою католицько-юдейського діалогу, що виключає існування "суб'єктивної думки" з цього питання на рівні Церкви.

 

Ватиканський єрарх нагадав, що прийняте на Соборі ставлення до юдеїв абсолютно виключає антисемітські настрої ", які існують, за словами кардинала, "з правого і лівого боку". Відкриття Католицької Церкви на юдаїзм та інші релігії, є однією з основних претензій Братства св. Пія X в діалозі зі Святим Престолом.

 

За матеріалами radiovaticana.org