//

Ватиканський єрарх солідарний з англійськими єпископами в справі захисту сім'ї

Представник Святого Престолу, Голова Папської ради у справах сім'ї архиєпископ Вінченцо Палья, висловив солідарність з англійськими єпископами, які критично висловилися щодо законопроекту про надання гомосексуальним союзам у Великобританії статусу шлюбу.

 

Документ був прийнятий Палатою Громад ввечері 5 лютого, незважаючи на опозицію багатьох депутатів. Надалі він буде переданий для розгляду до Палати Лордів, де в травні 2013 р. відбудеться остаточне голосування з цього питання.

 

В інтерв'ю Ватиканському радіо, архиєпископ Палья зазначив, що солідарний також з французькими єпископами і представниками єврейської, мусульманської громади та іншими людьми, які висловили протест проти так званих "гомосексуальних шлюбів". Говорячи про парадоксальність вживання терміну "шлюб" у відношенні подібних союзів, єрарх підкреслив, що, по-перше, це суперечить навчанню Церкви, а по друге старовинній юридичній традиції, яка протягом тисячоліть об’єднує всі культури: "Шлюб - це союз чоловіка і жінки з метою створення сім'ї", - сказав він. Архиєпископ Палья зазначив, що зміна значення шлюбу призведе до "нестабільності та руйнування людського суспільства".

 

В позиції Церкви немає ніякої дискримінації. Він нагадав слова Бенедикта XVI, сказані ще в 1986 р., до його обрання на престол св. Петра: "необхідно з великим жалем і рішучістю твердити, що люди з гомосексуальною орієнтацією до сьогоднішнього дня є об'єктом зловмисних виразів і насильницьких дій". "Я думаю, що більш ясно неможливо виразиться", - сказав архиєпископ. Одночасно він побажав, щоб такий цінний скарб людства, як сім'я, був захищений і підтриманий. "Біда буде, якщо змінити його сенс", - підкреслив єрарх.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va