//

Ватиканський єрарх про досягнення і перспективи Року Віри

 Архиєпископ Ріно Фізікелла, голова Папської ради з нової євангелізації, розповів про результати та перспективи Року Віри, після оголошення якого пройшло 100 днів. Єрарх зазначив, що ініціатива була прийнята віруючими з ентузіазмом і зацікавленістю. Цьому посприяла постанова єпископів у всьому світі, які направили спеціальні пастирські листи до своїх вірних і запросили їх до глибокого роздуму над Символом віри. Був створений логотип Року Віри, який розмістили у тисячах храмах на всій планеті, що привернуло увагу багатьох людей, і не тільки віруючих.

 

Архиєпископ Фізікелла зазначив, що в тому числі і протестантські громади висловили інтерес до деяких ініціатив Року. Єрарх назвав заходи, які очікують віруючих протягом наступних місяців. У рамках Року віри відбудеться зустріч молоді, яка готується до таїнства конфірмації. У переддень свята Зіслання Святого Духа пройде зустріч семінаристів і тих, хто готується до чернечого служіння. Заплановано велика зустріч катехитів. У жовтні, в річницю проведення Всесвітньої зустрічі сімей в Мілані, відзначатиметься день, присвячений родині.

 

Архиєпископ Ріно Фізікелла зізнався, що офіційний сайт Року Віри залишається одним з найпопулярніших серед ватиканських ресурсів.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va