//

Ватиканський єрарх: людяність суспільства вимірюється ставленням до інвалідів

Люди з обмеженими можливостями можуть стати вісниками нового світу, який не керується силою, насильством та агресією, але любов'ю, солідарністю і прийняттям іншого. Таку думку висловив голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я архиєпископ Зигмунд Зімовські у своєму спеціальному посланні з нагоди Міжнародного дня інвалідів, який відзначається 3 грудня. Єрарх підкреслив, що інтеграція людей з обмеженими можливостями в життя суспільства може принести йому самому найбільше багатство. "Однак, на це не завжди звертається належна увага", - сказав архиєпископ. Він зазначив, що відношенням до труднощів і болю вимірюється людяність, як окремих людей, так і самого суспільства.

 

Єрарх закликав захищати права інвалідів, та нагадав, що вони не можуть належати лише малій частині сильних і успішних, «оскільки в суспільствах, побудованих таким чином, виявляється дискримінація". На його думку, інваліди повинні брати участь в житті суспільства на його різних рівнях: місцевому, національному та міжнародному.

 

"Інвалідність повинна сприйматися як прояв унікальності людини членами сімей, лікарями, педагогами, друзями", - закликав архиєпископ і нагадав слова бл. Івана Павла II про те, що інваліди - це "живі ікони Розп'ятого Христа, які вказують на містичну красу Того, Хто був слухняним аж до смерті". "Особи з обмеженістю можуть навчити, що таке любов, яка рятує", - сказав єрарх.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va