//

Ватиканський єрарх: і літні люди могли б поїхати на місії

Посилаючись на приклад католицьких місіонерів на Тибеті, чиї "старанність і сміливість" в XIX в. переконали тогочасних політичних керівників, префект Конгрегації євангелізації народів закликав сучасних місіонерів бути "людьми віри" і виконувати своє покликання з "апостольським завзяттям і ентузіазмом".

 

"Цих Божих піонерів оживляли сміливість, пригоди, віра, ентузіазм в абсолютно унікальних розмірах", - написав кардинал Фернандо Філоні на адресу Паризького співтовариства іноземних місій. "Не можна не помітити, що мучеництво і героїчне свідоцтво багатьох місіонерів вилилося в успіх цієї "неможливої "місії", - зауважив глава ватиканської дикастерії.


Кардинал Філоні повідомив, що з сумом спостерігає за зниженням кількості місіонерських покликань з Заходу і підкреслив про історичну необхідність появи нових форм місіонерської присутності, пов'язаних насамперед зі світськими віруючими. На його думку потрібно, щоб останні більш ґрунтовно усвідомили свою місіонерську роль. Він переконаний, що не тільки молодь, сім'ї, фахівці, але й літні люди могли б віддати кілька років свого життя в якості місіонерів.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va