//

Ватиканський спостерігач в ООН: Світ забув про драму мільйонів дітей

Міжнародному співтовариству треба нагадувати про нагальну потребу захисту дітей, – говорить Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Святого Престолу при агентстві ООН в Женеві. На маргінесі опинилися дебати про захист сексуальних меншин, які відбулися позавчора в Раді з прав людини. Він також розповів про проблеми дітей. Становище багатьох з них справді драматичне – заявив ватиканський дипломат. Він нагадав про найжорстокіші форми порушення прав дітей.

 

"Ми маємо справу з близько 300 тис. дітей, що залучені до армії. Зараз вони борються в понад 30 конфліктах. 215 млн. дітей змушені працювати, з яких 115 млн. мають небезпечні роботи. Але права дітей порушують й багатьма іншими способами. Діти страждають від травм в сім'ях, школах, в їхньому природному середовищі, а також у в'язницях, де закривають неповнолітніх мігрантів, які хочуть, наприклад, політичного притулку. Це дуже серйозні проблеми, які чекають свого вирішення. Відповідно до цього на Міжнародне співтовариство покладається велика відповідальність. Ми маємо виховувати повагу до дітей, але також треба створити відповідні права та механізми захисту, які будуть справді ефективними, пам’ятаючи, що діти є майбутнім суспільства", – сказав Архиєпископ Сільвано Томазі.

 

Ватиканський дипломат також нагадав про проблему сексуального насильства щодо неповнолітніх. Церква має щодо цього сумний досвід, але, навчена цим скандалом, впроваджує суворі механізми, які мають забезпечити дітям максимальну безпеку. Не варто, однак, забувати, що ця проблема стосується всього суспільства, і що найбільше страждають неповнолітні в їхньому повсякденному середовищі. І саме там треба гарантувати їм безпеку, – заявив постійний спостерігач Святого Престолу при Раді з прав людини ООН.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie