//

Ватиканський кардинал з візитом в Уганді

Кардинал Фернандо Філоне перебуває з візитом в Уганді, де зустрівся 16 грудня з Конференцією Єпископів цієї країни. Префект Конгрегації євангелізації народів відзначив активний розвиток апостольської, пастирської й соціальної діяльності місцевої Церкви. Він нагадав про заклик бл. Івана Павла II "звіщати Ісуса Христа, щоб показати людям їх невід'ємну гідність". Участь Церкви в соціальній сфері життя стала позитивною відповіддю на нього. Працюючи в цьому напрямку Церква в Уганді повинна бути "світлом і сіллю" африканського континенту, де існують різного типу конфлікти, в основі яких лежить відсутність взаєморозуміння між людьми, переконаний ватиканський єрарх.


Кардинал Філоне нагадав єпископам, що на них, "як на наступників апостолів", лежить основна задача - закликати до єдності, справедливості і миру. Цей регіон, який пережив страждання насильства, ненависті, громадянських воєн і відсутності прощення серед різних етнічних груп, сьогодні відзначає 100-річчя Католицької Церкви, нагадав кардинал, і особливо в дусі Року Віри повинен за допомогою своїх пастирів зрозуміти, що таке віра, відкрити її істинний зміст і фундамент, додав він.


Префект Конгрегації євангелізації народів звернув увагу на формацію семінаристів та духовну допомогу священикам і монахам, які вимагають батьківського розуміння і підтримки з боку своїх єрархів. Кардинал Філоне закликав до невпинної праці та пастирської опіки над світськими рухами та сім'ями, які є фундаментами суспільства і Церкви. Він запросив єпископів звернути увагу на роль і гідність жінки, яка має право на повну участь у житті суспільства і права якої часто дискримінуються.


Єрарх з Ватикану побажав єпископам бути хорошими керівниками своїх єпархій, керуючись любов'ю і відповідальністю у виконанні своїх обов'язків, а також принципами прозорості та добросовісності.

 


За матеріалами  http://be.radiovaticana.va