//

Ватиканський госпіталь здійснив першу в світі пересадку штучного серця 16-місячній дитині

В католицькому дитячому госпіталі "Дитятка Ісуса" в Римі була проведена перша в світі операція з пересадки штучного серця 16-місячній дитині. Імплантація була здійснена ще в березні. 23 травня кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне привітав бригаду хірургів, які провели операцію, з історичним кроком в медицині. Єрарх подякував також всьому колективу лікарні за сотні зроблених уже операцій з пересадки донорських органів дітям.

 

"Ця операція підтверджує роль лікарні "Дитятка Ісуса" як міжнародного лідера в застосуванні найсучасніших методів лікування", - підкреслив кардинал Бертоне. Він зазначив символічний сенс "прориву", який щодня роблять медики католицької медичної установи, вкладаючи "власні серця і душі" на допомогу тим, хто "страждає від болю, завданого людьми або природними катаклізмами". "Це символічний акт надії і гуманності, що дає впевненість в майбутньому, так як показує турботу про дитину, яка представляє собою в прямому сенсі майбутнє і життя", - зазначив кардинал Тарчізіо Бертоне.

 

Після операції дитина почала нормально розвиватися. Її штучне серце зроблено з титану, і виконує функцію своєрідного "насоса", який забезпечує життєдіяльність організму.

 

2 роки тому в лікарні "Дитятка Ісуса", також вперше в світі була проведена пересадка штучного серця 16-річному хлопцеві.

 


За матеріалами radiovaticana.org