//

"Всі системні адміністратори і консультанти Ватикану на місці", - о.Федеріко Ломбарді

Ватикан заперечив в четвер повідомлення видання "La Repubblica" про загибель 36-річного колишнього хакера, який працює експертом в справах безпеки інформаційної системи Ватикану і має коди доступу до місцевої мережі.

 


Речник Ватикану о.Федеріко Ломбарді повідомив, коментуючи інформацію римської газети: «Я здивований. Я перевірив усе, щоб знайти якийсь пункт виходу, і не знайшов абсолютно  нічого. Я спростовую це повідомлення як абсолютно безпідставне».

 


О.Ломбарді перевірив інформацію у Губернаторстві Ватиканської держави і у жандармерії: «Можу лише сказати, що стаття не має нічого спільного з реальністю… Консультанти на своїх місцях, вони не загинули».

 


"La Repubblica" написала, що колишній хакер, якого називають «інженером Папи», має доступ не лише до всієї ватиканської комп’ютерної мережі, а і до електронної пошти та кореспонденції. Крім того, газета твердить, що цей експерт створив найсучаснішу у світі інформаційну систему разом з усім необхідним забезпеченням до неї. Газета підкреслює, що цей геній інформатики знає всі логіни, паролі і найбільші секрети Ватикану, а також деталі справ з нещодавнім витоком документів як з апартаментів Папи, так і з держсекретаріату. Газета назвала його також єдиною особою, яка могла би при бажанні зламати ватиканську комп’ютерну систему і привласнити собі всі цінні дані і документи.

 


Зауважено також, що історія цієї людини є однією з найсуворіших таємниць Ватикану, оскільки ще кілька років тому він був хакером, а тоді його найняли створити найбезпечнішу систему охорони даних Ватикану.

 


Під час зустрічі з журналістами о.Ломбарді повідомив також, що цього тижня не відбудеться слухання камердинера Паоло Габріеле, заарештованого 23 травня за підозрою у викраденні таємних документів. Наразі суддя утримується від рішення у справі подання адвокатів затриманого про поміщення камердинера під домашній арешт, тому його і надалі утримують за ґратами в будинку ватиканської жандармерії. 

 

За матеріалами: wiara.pl