//

Ватиканський дипломат на захист прав дитини

Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний обсерватор Апостольської Столиці при ООН, виступив під час сесії Ради Прав Людини в Женеві, в часі доповіді висловив надію на те, що новий факультативний протокол до конвенції про права дитини зміцнить систему охорони прав людини.

 

Проект додаткового протоколу стосується процедури комунікування випадків насилля над дітьми. «Крім самого правового аспекту  це дає слово надії і підбадьорення тим дітям і молоді, чия невинність і людська гідність були зранені жорстокістю в світі дорослих» - сказав 6 червня ватиканський дипломат. На його думку, краща співпраця держав, ООН, суспільства чи релігійних інституцій  запевнить жертвам насилля і надуживань любов, турботу і допомогу. Архиєпископ нагадав, що Декларація прав Дитини визнає базове значення сім’ї. Згідно цієї лінії Апостольська Столиця  переконана, що інтересам дитини можна служити перш за все в контексті традиційної родини.

 

Архиєпископ Томазі пригадав заклик Бенедикта XVI 18 листопада 2009 року до заангажування всіх людей для визнання прав дитини і щораз більшого пошанування їх гідності. «Нехай новий протокол наблизить нас до нашої остаточної цілі, якою є повага гідності кожного: жінки чи мужчини, дорослого чи дитини» - побажав представник Ватикану у Женеві.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie