//

Ватиканський банк перевірить рахунки всіх своїх клієнтів

Інститут релігійних справ, більш відомий як Ватиканський банк, проводити ретельну перевірку рахунків всіх 19 тис. своїх клієнтів. Про це розповів директор установи Ернст фон Фрейберг в інтерв'ю італійській "Corriere della sera".
Економіст зізнався, що повна перевірка рахунків та напрямів фінансових потоків Інституту релігійних справ закінчиться до кінця 2013 року і це буде значним кроком до збільшення прозорості роботи структури. Він розповів також, що в результаті перевірок з 1 січня 2013 р. було виявлено лише 7 "підозрілих" фінансових операцій. До 31 липня Ватиканський банк підготує звіт про своїх клієнтів, який буде представлений в організації з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму "Moneyval".

 

Згідно з слів фон Фрейберга, зараз в Інстутуті релігійний справ діє справжня "команда" фахівців, робота яких реалізується в трьох напрямках: відновлення доброї репутації установи, наближення до міжнародних стандартів у сфері фінансової прозорості та забезпечення стабільної майбутнього банку. Щоб досягти цих результатів, крім команди штатних фахівців, задіяні "зовнішні" організації, які дають необхідні поради, як наприклад "Promontory" - лідер у боротьбі з відмиванням грошей.

 

Німецький економіст, призначений керівником Інституту релігійних справ 15 лютого 2013, нагадав, що з 1 жовтня почне діяти сайт установи, на якому систематично публікуватимуться звіти про його діяльність.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va