//

Ватиканський астроном: ми не можемо сказати, що буде з нашим світом через 10-15 років

 "Всесвіт не є результатом хаосу, в самій його природі існує логіка, що дозволяє нам вести дослідження, відкривати закони фізики і розуміти їх", - сказав отець Хосе Фунес, директор Ватиканської обсерваторії в інтерв'ю радіо Ватикану.

 

Священик нагадав слова Бенедикта ХVI, який, зустрічаючись нещодавно з ученими з усього світу, підкреслив, що Всесвіт має свою раціональність і природу. "Це дозволяє нам займатися наукою, тому що в ній міститься логіка, (...) яка дозволяє розважати та знаходити закони в природі, яка відображає цей порядок, цей Логос», - наголосив о. Фунес.

 

Говорячи про відносини між Церквою і наукою, о. Фунес зазначив, що наука і віра перебувають у гармонії, а в історичній традиції Церкви завжди існувала велика зацікавленість наукою. Єзуїт-учений нагадав, що хоча астрономія як наука існує вже багато століть, вона не може сказати з впевненістю, що буде з нашим світом через 10-15 років. І це підштовхує, за його словами, до захоплення та роздумів над таємницею всесвіту і роллю Втілення Сина Божого в ньому.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va