//

Ватиканські кардинали про Vatileaks

– Нещодавно я зустрічався з Папою Римським. Він видається спокійним. Але не можу виключати, що в глибині душі він сповнений обурення, – сказав кардинал Джанфранко Равазі, глава Папської ради з культури.

 

У Ватикані все ще триває розслідування щодо витоку внутрішніх документів. Минув ще один день слухань, однак нема ще результатів, які можна надати для публічного обговорення, – сказав журналістам сьогодні прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді.

 

Все ж це питання коментують ватиканські кардинали. Кардинал Равазі визнав, що в Римській Курії є проблеми, але і сам Ісус зазнав зради близького співпрацівника. Він застеріг, однак, що той образ проблеми, який подають медії, сильно перебільшений.

 

Кардинал Пітер Тарксон зазначив, що всі лідери, релігійні та політичні, мають проблеми, коли вибирають собі соратників. Багато глав держав часто скаржилися на міністрів, яких самі ж обирали, оскільки виникали незгоди. Такі ж проблеми мають Папа і кардинал Бертоне, його найближчий помічник, який зобов’язаний виконувати чимало призначень, – сказав кардинал Тарксон. За словами президента Папської ради «Справедливість і мир», цей період є дуже болючим для Папи, бо він не може довіряти найближчим соратникам, і в таких умовах, без взаємної довіри, не можна працювати. Кардинал, який походить з Гани, додав, що проблемою Римської курії не є велика кількість італійців, але присутність людей, які не мають у собі духа служіння. Кардинал Тарксон також нагадав, що Бенедикт XVI колись говорив про проблему кар'єризму в Римській курії.

 

Щодо складної ситуації у Ватикані коментар для медій дав кардинал Антоніо Марія Вельйо, президент Папської ради з пастирської турботи про мігрантів і подорожуючих. Він зазначив, що це дуже сумні дні, особливо для Папи. «Це час сильної напруженості та плутанини. Ми мусимо дізнатися правду, щоб стишити бурю», – сказав кардинал Вельйо.

 

За матеріалами radiovaticana.org