//

Ватиканське видавництво випустило колекційний том

Незвичайна книга вийшла у Ватикані. Видавництво Libreria Editrice Vaticana (LEV) зібрало в одному томі обкладинки книг Папи Ратцингера, виданих різними мовами по всьому світу. Більше 800 зображень демонструють універсальність і дієвість слів, що виходять від наступника Петра.

 

Джузеппе Коста, директор ватиканського видавництва LEV, прокоментував цю ініціативу в інтерв'ю «Оссерваторе Романо»: «Творчий дар Папи-письменника є серцевиною бізнесу LEV, яке днями опублікувало, крім того, посібник з нової євангелізації, за сприяння папської ради, а також з нагоди Року Віри - нове недороге видання Катехизму Католицької Церкви з передмовою архиєпископа Ріно Фізікелли».

 

Поряд з аудіокнигою «Ісус з Назарету», що звучить у виконанні знаменитого італійського актора Уго Палья (Ugo Pagliai), LEV зайнятий тим, що планомірно входить в сектор ілюстрованих електронних книг. У продаж надійшли збірники промов Бенедикта XVI на генеральних аудієнціях по середах, це буде «серія з 13 томів - пояснює дон Джузеппе Коста – які будуть випускатися в співпраці з Apple».

 

Розповідь про історію спасіння - в поліфонії голосів, що змінюються протягом століть, але залишаються вірними єдності передачі традиції; і електронна книга віддає їй належне на вищому рівні якості і зручності. Справді, розповідає директор ватиканського видавництва, «певний формат верстки дозволяє повністю отримати задоволення від книги, і в той же час дає можливість збільшити зображення і навіть зайти всередину, щоб розглянути приховані деталі і насолодитися всім багатством іконографії в картинах, гравюрах, мініатюрах і скульптурі. Функції пошуку і посилань всередині текстів, полегшують доступ до довідкової інформації».

 

За матеріалами www.benediktxvi.ru