//

Ватиканська жандармерія: всі права колишнього камердинера були збережені

2 жовтня Ватиканська жандармерія опублікувала спеціальне повідомлення, в зв'язку зі скаргами колишнього камердинера Папського дому Паоло Габріеле на умови утримання під час арешту. Відзначається, що Габріеле перебував у камері, яка відповідає міжнародним стандартам, існуючим в інших країнах для осіб, затриманих за подібні злочини. Жандармерія підкреслила, що обвинуваченому було виділено повне щоденне харчування; він мав можливість годинної прогулянки, відпочинку та соціалізації. Крім того, Паоло Габріеле міг користуватися спортивним залом жандармерії, від чого часто відмовлявся, йому була гарантована медична опіка. У повідомленні підкреслюється, що колишній камердинер повідомив Ватиканського лікаря про ефективність лікування деяких хвороб нервового характеру.


Ватиканська жандармерія підкреслила також, що обвинувачений мав постійні контакти зі священиком, особливо в перші дні арешту. "Міг брати участь, разом з родиною, у св. Месі та мав необмежений час для зустрічі з рідними,  що дозволила судова влада, а також міг зустрічатися зі своїми адвокатами ", - наголошується в повідомленні.

 

Паоло Габріеле просив частих зустрічей з комендантом ватиканської жандармерії, тому затриманому було приділено особливу увагу, щоб він міг провести цей період якомога більш спокійно. Світло в камері було включене протягом 24 годин, щоб обвинувачений не зробив собі шкоди. "Сам заарештований на початку свого ув'язнення просив, щоб світло вночі було запалене, так він відчував себе більш безпечно", - наголошується в повідомленні і уточнюється, що колишній камердинер мав комплект білизни та подушок. Повідомляється також, що заарештований постійно міг розраховувати на невідкладну допомогу, а в його  камері був домофон,  сполучений із садибою жандармерії. «Його основні права, в тому числі інтимні, ніколи не були порушені", - зазначила жандармерія.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va