//

Ватиканська пошта випустила спеціальні марки до подій 2012

Чотири спеціальних марки, присвячених майбутнім великим подіям і пам'ятним дням в житті Католицької Церкви випустила Ватиканська пошта. До VII Міжнародної зустрічі сімей, яка пройде в Мілані з 30 травня по 3 червня, вийшла марка номінальною вартістю 1,50 євро. На ній зображена сім'я з 5 чоловік на тлі міланської катедри. Міжнародному євхаристійному конгресу, який пройде в Дубліні в середині червня, присвячені 2 спеціальні марки: на одній з них, вартістю 1 євро, як данина приймаючої сторони зображення Ардагського келиха, на іншій - кельтський хрест - 75 євроцентів.

 

На честь 600-річчя від дня народження французької національної героїні і католицької святої Жанни д'Арк, Ватиканська пошта випустила марку спільно з Французькою поштою. Видання виходить на малому аркуші з 8 марок. На них зображений портрет Жанни д'Арк - мініатюра, написана через 20 років після її смерті.

 

Крім того, Ватиканська пошта випускає 2 марки із зображенням купола базиліки св. Петра і алебастру вікон ватиканської базиліки з зображенням Святого Духа. Обидві марки коштують по 75 євроцентів.

 

За матеріалами radiovaticana.org