//

Ватиканська комісія ВДМ-2013 з візитом у Бразилії

Робоча група з Ватикану нещодавно перебувала з візитом у Ріо-де-Жанейро для уточнення програми участі Папи Франциска у Всесвітніх днях молоді цього літа. Альберто Гасбарі, що відповідає за підготовку апостольських подорожей Святішого Отця, дав добру оцінку і подякував усім, хто бере участь у підготовці візиту. Він відзначив тісну співпрацю між церковними структурами і бразильськими державними установами. Ватиканська делегація відвідала місця, де відбудуться основні заходи в межах візиту Понтифіка.

 

Як повідомили в місцевому організаційному комітеті, відбулася зустріч представників Церкви з бразильською владою різних рівнів. Вона відбувалася за зачиненими дверима. Церковну сторону, крім Альберто Гасбарі, представляли Апостольський Нунцій в Бразилії, Архиєпископ Джованні д'Аньела та Архиєпископ Ріо-де-Жанейро Аран Хоао Темпеста. Метою зустрічі була зміна затвердженої наприкінці минулого року програми візиту Понтифіка, з урахуванням побажань Папи Франциска. "Центром програми" залишаться "Бразилія, Ріо-де-Жанейро і Всесвітні дні молоді", – наголосив Гасбарі. Сьогодні підтверджена участь Святішого Отця в зустрічі з молоддю в Копакабана; у Хресній ході, нічному різдвяному чуванні та заключній Євхаристії. Літургію на відкриття Всесвітніх днів молоді буде служити Архиєпископ Темпеста, на ній Папа не буде присутній.

 

У форумі, який відбудеться в Ріо-де-Жанейро 23-28 липня 2013 р., згідно з повідомленнями організаторів, може взяти участь до 4 млн. чоловік. Їхня кількість, можливо, зросте, враховуючи вибір латиноамериканського єрарха на Престол св. Петра. Прибуття Святішого Отця сюди попередньо заплановане на 25 липня.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va/